Slide background

EEN SCHEIDING

MAG NIETS KOSTEN

SCHEIDEN

Het geluk van de kinderen. Uw onderneming. Een zorgeloze oude dag. De kans op een nieuwe toekomst. Uw thuis. Misschien zelfs wel het goede gevoel over de relatie die u ooit had met uw toekomstige ex. Allemaal zaken om zuinig mee om te gaan wanneer u denkt aan een scheiding aanvragen. Terwijl u de zaken toch goed en voortvarend geregeld wilt hebben om snel te weten waar u aan toe bent. En verder kunt. Emotioneel. Maar ook financieel. Daarom schept Küppers & Odekerken vanaf het allereerste gesprek helderheid over het traject en de kosten van een scheiding.

Veelgestelde vragen

Heeft u al een vraag, of is er iets niet duidelijk? Kijk dan eens op onze veelgestelde vragen pagina.

Dit kost een scheiding

Iedere scheiding is uniek. Waar het ene stel in een paar maanden het antwoord op de vraag ‘hoe verder?’ helder heeft, doet het andere er jaren over het eens te worden over de afwikkeling van hun relatie. Wat uw scheiding kost, kunnen we dan ook niet glashard stellen. Over ons tarief zijn we wel duidelijk. Dat bedraagt € 278,30 per uur all-in. Want kantoorkosten en andere verborgen opslagen? Daar geloven we niet in bij Küppers & Odekerken.

Waar begint u aan?

De beslissing om uit elkaar te gaan is nooit gemakkelijk. Komt het echt niet meer goed? Hoe ziet uw leven er straks uit? En waar begint u als het samen niet langer gaat? Dit stappenplan over een scheiding aanvragen helpt u op weg.

Stap 1: Zoek deskundige hulp

Google scheiding en mediators, advocaten, adviseurs: allemaal bieden zij hun hulp aan. Vaak tegen een aantrekkelijk ogend tarief. Maar wie of wat vertrouwt u uw toekomst toe? En wat als er een onderneming op het spel staat? Belangrijk is dat u in ieder geval bij een deskundige aan tafel komt die lid is van de vFAS als u een scheiding wilt aanvragen. Zo weet u zeker dat u in zee gaat met iemand die gespecialiseerd is in (en ervaring heeft met) de juridische, financiële en fiscale aspecten van scheiden.

Stap 2: Kies voor mediation of een eigen advocaat

Wilt én kunt u uw scheiding in goed overleg afwikkelen, dan hoeft u niet naar de rechter, maar kunt u voor mediation kiezen. Is dat geen optie? Dan heeft u ieder een eigen advocaat nodig. Dat betekent gelukkig niet dat u per definitie in een vechtscheiding belandt. Een goede echtscheidingsadvocaat begeleidt en adviseert u in de scheidingsprocedure, stippelt een passende strategie uit, adviseert u over de kosten van een scheiding en helpt u waar mogelijk te blijven overleggen met uw toekomstige ex-partner en zijn of haar advocaat.

Stap 3: Verzamel alle gegevens

Aan het einde van het eerste gesprek zullen wij u als uw scheidingsadvocaat of advocaat mediator vragen alle gegevens te verzamelen die nodig zijn om u optimaal te adviseren en begeleiden tijdens de scheiding. Deze gegevens heeft u in ieder geval nodig.

Stap 4: Denk na over een ouderschapsplan

Als ouders moet u goede afspraken maken over hoe u de zorg voor de kinderen verdeelt. Dit legt u vast in een ouderschapsplan.

Stap 5: Denk na over vermogen, onderneming(en) en partneralimentatie

Na uw scheiding moet u verder kunnen. Met uw leven, uw onderneming(en), als ouder van uw kinderen. Om dat niet aan het toeval over te laten, worden alle financiële afspraken vastgelegd in een echtscheidingsconvenant dat de rechter bekrachtigt. Worden jullie het niet eens? Dan beslist de rechter en is het einde discussie.

scheiding aanvragen

Ons stapje extra

Met de beschikking van de rechtbank is uw echtscheiding een feit en kunt u verder. Toch weet u niet altijd of alle afspraken ook in de praktijk werken. Daarom biedt Küppers & Odekerken u een jaar na de scheiding een kosteloos evaluatiegesprek aan.

 

Vragen die dan ter tafel komen zijn: werken alle afspraken die gemaakt zijn bij het aanvragen van de scheiding? Komt iedereen ze na? Of zou u gelukkiger zijn als sommige zaken anders georganiseerd konden worden?

Scheiding aanvragen

Wilt u meer weten over het aanvragen van een scheiding en hoe Küppers & Odekerken u hierbij kan helpen? Neem telefonisch contact op via 076-5611265 of maak vrijblijvend gebruik van onderstaand contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een vrijblijvend eerste gesprek in te plannen.

 

Type hier uw naam alstublieft
Invalid Input
Type hier uw e-mail adres waarop wij u kunnen bereiken
Invalid Input
Invalid Input
Ik ben geen robot Refresh Invalid Input
 • Küppers & Odekerken Advocaten

  Ginnekenweg 185

  4835 NA Breda

  T 076-5611265

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  kuppersodekerken.nl