Slide background

MAG NIETS KOSTEN

MEDIATION

mediation advocaat

MEDIATION

Het geluk van de kinderen. Uw thuis. De kans op een nieuwe toekomst. Een zorgeloze oude dag. Tevreden leven. Misschien zelfs wel het goede gevoel over de relatie die jullie ooit hadden. Allemaal zaken om zuinig mee om te springen als u aan scheiden denkt. En die u – liefst met elkaar - goed en voortvarend geregeld wilt hebben. Zodat u snel weet waar u aan toe bent. En verder kunt. Emotioneel. Maar ook financieel. Daarom schept Küppers & Odekerken vanaf het allereerste gesprek helderheid. Over het traject én over wat mediation jullie wel gaat kosten.

Veelgestelde vragen

Heeft u al een vraag, of is er iets niet duidelijk? Kijk dan eens op onze veelgestelde vragen pagina.

Dit kost mediation

Küppers & Odekerken vindt het belangrijk dat iedereen kan kiezen voor een scheiding die alle betrokkenen op lange termijn de grootste kans oplevert weer gelukkig te worden. Daarom kunt u bij ons het mediation traject volgen voor een scherp tarief van € 278,30 per uur inclusief btw. Wij rekenen géén kantoorkosten aan u door.


… en dit kunt u verwachten:

 • de mediation gesprekken
 • uw eigen online dossier met alle verslagen en afspraken
 • de alimentatieberekeningen
 • het echtscheidingsconvenant
 • het ouderschapsplan
 • het verzoekschrift aan de rechter
 • de officiële bevestiging van uw echtscheiding

 

Onze ervaring leert dat 90% van onze cliënten het mediation traject in vier besprekingen doorloopt. Maar iedere echtscheiding is maatwerk.

Samen scheiden

Wilt en kunt u uw scheiding in goed overleg afwikkelen, dan scheelt dat uw scheidingsmediator tijd zodat u (veel) geld bespaart. Zelfs als u een eigen onderneming heeft, kunt u met een scheidingsmediator van Küppers & Odekerken al scheiden in vijf stappen. Dat kan doordat zij ook altijd advocaat zijn. En de onderlinge afspraken die u maakt kunnen direct worden bekrachtigd door de rechtbank. Hier ziet u welke stappen u samen moet (kunnen) zetten.

Is mediation tijdens uw scheiding geen optie? Dan heeft u ieder een eigen scheidingsadvocaat nodig.

Stap 1: U GAAT EEN MEDIATION-OVEREENKOMST AAN

U gaat een mediation-overeenkomst aan. In het kennismakingsgesprek krijgt u uitleg over wat een scheidingsmediator doet. Blijkt uit dit vrijblijvende gesprek dat u beiden openstaat om de gevolgen van de scheiding via mediation te regelen, dan tekent u een mediation-overeenkomst. Daarin staat wat u van elkaar én van uw mediator scheiding mag verwachten.

Stap 2: U VERZAMELT ALLE GEGEVENS

U verzamelt alle gegevens. Aan het einde van het eerste gesprek vraagt de scheidingsmediator u alle gegevens te verzamelen die in uw geval van belang zijn. Deze gegevens heeft u in ieder geval nodig.

Stap 3: U VOERT EEN AANTAL (PITTIGE) GESPREKKEN

U voert een aantal pittige vervolggesprekken. Samen met de scheidingsmediator bespreekt u in enkele sessies:

 • de scheidingsmelding
 • de zorgregeling voor de kinderen
 • de bijdrage voor de echtgenoot
 • de bijdrage voor de kinderen
 • de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden
 • de verdeling van het huis, het vermogen en/of uw onderneming(en)
 • de verdeling van de pensioenen

Van alle gesprekken vindt u na afloop een verslag terug in mijn dossier. Daar kunt u online altijd teruglezen wat u heeft afgesproken en ziet u precies hoever u bent in het proces.

Stap 4: De mediator stelt het convenant en ouderschapsplan op

Bent u het eens over het huis, het geld, de kinderen en de verdeling van al het andere dat u (samen) heeft opgebouwd? Dan stelt de mediator het echtscheidingsconvenant en eventueel het ouderschapsplan op.

Stap 5: De rechtbank maakt uw scheiding officieel

De advocaat mediator die de scheiding regelt stuurt de stukken - samen met uw gemeenschappelijke verzoekschrift tot echtscheiding - naar de rechtbank met het verzoek ze goed te keuren. Omdat u het met elkaar eens bent, hoeft u niet voor de rechter te verschijnen en kan de rechtbank uw scheiding officieel maken.

Ons stapje extra

Met de beschikking van de rechtbank is uw echtscheiding een feit. En kunt u verder. Toch weet u vooraf niet altijd zeker dat alle afspraken ook in de praktijk werken. Daarom biedt Küppers & Odekerken u een jaar na de scheiding een kosteloos evaluatiegesprek aan. Vragen die dan ter tafel komen zijn dan: werken alle afspraken? Komt iedereen ze na? Of zou u gelukkiger zijn als sommige zaken anders georganiseerd konden worden?

Advocaat mediation

Mediation aanvragen

Wilt u meer weten over mediation en wat Küppers & Odekerken voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvende contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 076-5611265 of gebruik maken van onderstaand contactformulier. Wij plannen graag een vrijblijvend adviesgesprek met u in.

Type hier uw naam alstublieft
Invalid Input
Type hier uw e-mail adres waarop wij u kunnen bereiken
Invalid Input
Invalid Input
Ik ben geen robot Refresh Invalid Input
 • Küppers & Odekerken Advocaten

  Ginnekenweg 185

  4835 NA Breda

  T 076-5611265

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  kuppersodekerken.nl