Slide background

MAG NIETS KOSTEN

EEN NALATENSCHAP

ERVEN

De relatie met broers of zussen. Uw ouderlijk huis. Een goed gevoel over het gezin waartoe u zo lang behoorde. Het familiebedrijf. Misschien zelfs wel de verstandhouding met de nieuwe partner van uw overleden ouder.

Allemaal dingen om zuinig mee om te springen als u te maken krijgt met een sterfgeval binnen de familie. En u – terwijl de emoties hoog oplopen - de zaken toch goed en voortvarend wilt regelen. Zodat u snel weet waar u aan toe bent. Emotioneel. Maar ook financieel.

Daarom schept Küppers & Odekerken vanaf het allereerste gesprek helderheid. Over de mogelijkheden én over wat de nalatenschap u wel gaat kosten. 

Veelgestelde vragen

Heeft u al een vraag, of is er iets niet duidelijk? Kijk dan eens op onze veelgestelde vragen pagina.

Verder met elkaar

Waar begint u aan?

Hoe zorgt u dat alle betrokken een streep kunnen zetten onder de afwikkeling van een nalatenschap? Dat iedereen dit emotionele hoofdstuk kan afsluiten? En er geen conflicten ontstaan die nog generaties lang doorwerken? Dit stappenplan helpt u op weg.     

Stap 1: Zoek deskundige hulp


Het erfrecht is een doolhof van wetten en een mijnenveld met strikte termijnen. Een fout is gemakkelijk gemaakt en kan u duur komen te staan. Daarom doet u er verstandig aan tijdig de hulp in te roepen van een deskundige die lid is van VEAN. Zo weet u zeker dat u aan tafel komt met een specialist.  Iemand die de wetten en regels kent en die ervaring heeft met het afwikkelen van een nalatenschap en alles wat daar bij kan komen kijken.

Stap 2: Kies voor mediation of een eigen advocaat


Wilt – en kunt - u de erfenis in goed overleg afwikkelen en staan ook de andere erfgenamen open voor overleg? Dan is mediation een uitgelezen mogelijkheid om samen tot afspraken te komen.

Mediation erfgenamen
Zeker als er meerdere erfgenamen zijn, leidt een erfenis gemakkelijk tot een conflict. Vaak spelen onbesproken zaken en oud zeer op omdat bij elke beslissing over de erfenis alle erfgenamen akkoord moeten gaan. Iets wat zelfs de redelijkste families niet gemakkelijk af gaat in een tijd dat emoties hoog oplopen, terwijl er van alles geregeld moet worden. Om de relaties goed te houden (of krijgen) kan de advocaat mediator de erfgenamen helpen de afwikkeling in goede banen leiden. Zodat alle betrokkenen verder kunnen met de oplossing. En met elkaar.

Advocaat in uw belang
Is gezamenlijk overleg met alle betrokken partijen geen optie? Dan heeft u een eigen advocaat nodig. Een goede advocaat helpt u om alles goed in kaart te brengen, bespreekt een passende strategie, en gaat namens u – waar mogelijk – het overleg aan met de andere betrokken partij(en) of start een gerechtelijke procedure als dat nodig is.

Bent u onterfd, maar wilt u wel aanspraak maken op uw deel van het vermogen van uw ouders, uw legitieme portie? Is een van uw ouders overleden en wilt u voorkomen dat de erfenis bij zijn of haar nieuwe partner terecht komt? Of spelen er andere conflicten rondom een testament, legaat, bewindvoerder of boedelbeschrijving? Hoe sneller u weet hoe u ze oplost, hoe gemakkelijker u uw verlies zo goed mogelijk afsluit.

Stap 3: Verzamel alle gegevens


Het testament, een verklaring van erfrecht of executele: om uw zaak goed in kaart te brengen en u optimaal te adviseren en begeleiden, geeft uw advocaat aan welke gegevens nodig zijn om de besproken stappen in gang te zetten.

Dit kost een nalatenschap

Iedere erfenis kent zijn eigen afwikkeling. Waar de ene familie het onderling in alle redelijkheid ogenschijnlijk gemakkelijk oplost, lukt het de andere niet zich neer te leggen bij het testament dat de overledene heeft achtergelaten. Wat u kwijt bent om tot een oplossing te komen waarmee u kunt leven, is dan ook onmogelijk te zeggen. Bovendien worden de kosten vaak (gedeeltelijk) vergoed door de rechtsbijstandverzekeraar. Over ons tarief zijn we wel duidelijk. Dat bedraagt € 302,50 per uur all-in. Want kantoorkosten en andere verborgen opslagen? Daar geloven we niet in bij Küppers & Odekerken.

 • Küppers & Odekerken Advocaten

  Ginnekenweg 185

  4835 NA Breda

  T 076-5611265

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  kuppersodekerken.nl