familierecht advocaat breda

links Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  | 076-5611265rechts 

FAMILIERECHTADVOCAAT BREDA

Onder familierecht valt niet alleen alles wat met een echtscheiding te maken heeft, maar omvat veel meer. Zijn er problemen met partneralimentatie of met kinderalimentatie? Is er bijvoorbeeld een reden om die bijdrage te wijzigen. Is er een probleem met het ouderschapsplan? Werkt een zorgregeling niet of is er discussie over het hoofdverblijf van de kinderen? Maar ook de verdeling van de gemeenschap van goederen of de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden zijn onderwerpen die onder het familierecht vallen en waar Küppers en Odekerken advies en bijstand in kan leveren.

Ook onderstaande vragen behoren tot het familierecht en geven u een beeld waarbij een familierecht advocaat in Breda kan helpen:

 • Ben ik de biologische vader of juridische vader van een kind?
 • Wat zijn mijn rechten en plichten ten aanzien van dat kind?
 • Wat betekent het hebben van ouderlijk gezag over het kind?
 • Wat zijn uw rechten en plichten als u te maken krijgt met een echtscheiding?
 • Hoe wordt het vermogen na scheiding verdeeld?
 • Wat zijn de gevolgen van de beëindiging van een samenlevingsovereenkomst?


Als familierechtadvocaten in Breda zijn wij gespecialiseerd in het oplossen van bovengenoemde kwesties. Met onze jarenlange ervaring in het familierecht kunnen wij zowel in gerechtelijke procedures als op basis van mediation helpen bij het oplossen van familierechtelijke problemen. Bent u op zoek naar een familierechtadvocaat in Breda? Lees verder op deze pagina om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat is familierecht?

Het familierecht is onderdeel van het burgerlijkrecht en heeft betrekking op uiteenlopende kwesties die kunnen spelen in een familie. Het kan gaan over de status van één persoon binnen die familie, zoals wie is de vader van die persoon (de moeder is meestal duidelijk). Wat zijn de rechten en plichten van personen binnen een familie. Maar het kan ook gaan over de gevolgen van een wijziging in de familie: een scheiding, een ondertoezichtstelling van een kind, het ontstaan van financiële problemen en wie daar dan verantwoordelijk voor is. Het erfrecht wordt vaak ook geschaard onder het familierecht echter formeel gezien is dat onjuist. Wel is er sprake van een kwestie binnen een familie. Omdat het erfrecht zoveel raakvlakken heeft met het familierecht heeft Küppers en Odekerken zich ook gespecialiseerd in het erfrecht. U kunt bij hen terecht voor alle familierechtelijke en erfrechtelijke kwesties.

Verschillende personen- en familie kwesties

Bij het beëindigen van een samenleving of een huwelijk komt er veel op u af. Zo moet er tijdens dit emotionele proces van alles geregeld worden op juridisch, financieel en emotioneel gebied. Niet onbelangrijk is dat het ook juridisch goed wordt geregeld. Familierecht advocaten Küppers & Odekerken ondersteunt en adviseert u in deze vaak moeilijke periode. Wij denken met u mee en zorgen er voor dat u weet waar u aan toe bent. De volgende kwesties vallen onder het familierecht:

 • Echtscheiding
 • De verdeling van het vermogen
 • Partner- en kinderalimentatie
 • Hoofdverblijf, Gezag en omgang van uw kinderen
 • Gezamenlijke woning
 • Verdeling van de gemeenschap en afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden
 • Verrekening van de waarde van de onderneming
 • Internationale echtscheiding
 • Pensioen
familierecht advocaat breda

Maak een afspraak

Bent u op zoek naar een familierechtadvocaat in Breda? Küppers & Odekerken brengt u de oplossing die u op lange termijn het meest geluk brengt. Een oplossing waarover goed is nagedacht en die past bij uw individuele situatie. De beste oplossing die recht doet aan uw juridische positie, maar die ook recht doet aan de relatie die in stand blijft met de ouder van uw gezamenlijke kinderen. In het personen- en familierecht gaat het niet om vergelding van het aangedane leed, maar om een situatie te creëren waarin u verder kunt met uw leven en waarin het belang van uw kinderen gewaarborgd is. We geven u vakkundig advies en streven naar een oplossing die ook houdbaar is in de verre toekomst. Geen quick fix. Met onze specialistische kennis van het familierecht kunnen wij als familierecht advocaat in Breda u echter ook helpen bij andere juridische kwesties zoals verbreking van het samenlevingscontract, afwikkeling huwelijkse voorwaarden, huwelijks vermogensrecht, pensioen, maar ook met een internationale echtscheiding. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen, aarzel dan niet en neem contact met ons op!

 

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen

Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Type hier uw naam alstublieft
Invalid Input
Type hier uw e-mail adres waarop wij u kunnen bereiken
Invalid Input
Invalid Input
Ik ben geen robot Refresh Invalid Input

 • Küppers & Odekerken Advocaten

  Ginnekenweg 185

  4835 NA Breda

  T 076-5611265

  F 076-5656289

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  kuppersodekerken.nl