Ik heb niet periodiek afgerekend volgens mijn huwelijkse voorwaarden, wat nu?

Als u in uw huwelijkse voorwaarden een periodiek (vaak jaarlijks) verrekenbeding overeen gekomen bent terwijl die verrekening niet jaarlijks heeft plaatsgevonden zal dat bij einde huwelijk alsnog plaats moeten vinden.

Hoe werkt dat in de praktijk. Als voorbeeld neem ik de echtelijke woning die eigendom is van de man, maar waarop ook een hypotheek rust die gedurende het huwelijk wordt afgelost.

Die aflossing vindt plaats uit het salaris van de man en de vrouw. Die aflossing wordt gezien als overgespaard inkomen. Als gevolg van die aflossing zal nog met de vrouw moeten worden afgerekend.

Volgens vaste jurisprudentie heeft de vrouw niet alleen recht op de helft van die aflossing gedurende de huwelijkse jaren maar ook op een deel van de eventuele waardevermeerdering van de woning.

Type hier uw naam alstublieft
Type hier uw e-mail adres waarop wij u kunnen bereiken
Ik ben geen robot Refresh Invalid Input