Scheidingsmediator in Breda

Een scheidingsmediator in Breda ontwikkelt samen met u een traject om de echtscheiding goed te laten verlopen en een passende oplossing voor de toekomst te ontwikkelen. Een oplossing waar u op langere termijn mee verder kunt. Wij helpen u niet alleen met de financiële, fiscale en juridische zaken, maar wij zijn ook uw klankbord. Schakel een betrokken scheidingsmediator in Breda in voor een echtscheiding met oog op de toekomst. Dat is wat u van Küppers & Odekerken advocaten mag verwachten.

Een scheidingsmediator in Breda zet met een overeenkomst uw echtscheiding in gang

Een scheidingsmediator in Breda zet met een mediation overeenkomst uw echtscheiding in gang. Wanneer u en uw partner openstaan voor overleg, plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin de verschillende mogelijkheden worden besproken. Hier wordt het mediation proces toegelicht, zodat u weet wat u van een scheidingsmediator kunt verwachten. Wanneer u een goed gevoel heeft bij het eerste gesprek, wordt het proces gestart. Het proces bestaat meestal uit een aantal gesprekken. In het eerste gesprek vraagt een scheidingsmediator in Breda u om gegevens te verzamelen die van belang zijn om de echtscheiding in gang te zetten. Wilt u scheiden met behulp van mediation? Dan dient u tijdens een afspraak aan een aantal gegevens mee te nemen, zoals:

• Een geldig legitimatiebewijs
  • Indien van toepassing: huwelijksvoorwaarden of samenlevingsovereenkomst
  • Opgave van waardevolle bezittingen
  • Salarisspecificaties/jaaropgave/aangifte inkomstenbelasting
  • WOZ-waarde van de woning
  • Opgave van de hypotheek of recente huurspecificatie
  • Jaarstukken van de onderneming, indien van toepassing

Voor een volledig overzicht van de aan te leveren documenten kunt u hier klikken. Al deze gegevens kunnen digitaal geüpload worden in een veilige en persoonlijke omgeving. In de gesprekken met onze scheidingsmediator in Breda bespreken we de scheidingsmelding, zorgregeling voor de kinderen, bijdrage voor de ex-partner en de kinderen, afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden, verdeling van het huis, pensioen en indien van toepassing de onderneming. Door te scheiden met hulp van mediation, krijgt u een helder overzicht van wat u te wachten staat.

Het convenant en het ouderschapsplan bij een scheiding

Zijn er duidelijke afspraken gemaakt? Dan stelt de scheidingsmediator in Breda het convenant en ouderschapsplan voor na de echtscheiding op. Omdat u het erover eens bent dat u voor scheiden via mediation kiest, hoeft u tijdens het scheidingsproces niet voor de rechter te verschijnen. Is de echtscheiding afgerond, dan plannen we een jaar later nog een evaluatiegesprek in. Dit gesprek is kosteloos. Waarom wij dat doen? Omdat wij uw welzijn vooropstellen. Hoe gaat het met u en waar loopt u nog tegenaan? Tijdens een afspraak met een scheidingsmediator in Breda kunt u uw zorgen of wensen kwijt. En dat is wel zo fijn. Wilt u scheiden met behulp van mediation? Dan dient u eerst een afspraak te maken. Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer 076-56 11 265 of via ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..