Slide background

MEER WETEN?

Lezen!

Artikelen die aan het denken zetten. Blogs die je scherp houden. Stukken die iedereen zou moeten lezen. Over huizen, kinderen, nieuwe en oude liefdes, leven en dood en alles daar tussenin. We schrijven én delen ze graag omdat we zeker weten dat u er wijzer van wordt. Hier vindt u een selectie die het lezen waard is. En waar niks menselijks vreemd is…

Uit Elkaar dichtbundel voor kinderen

763

Zojuist ontving ik de onlangs uitgebrachte dichtbundel "Uit Elkaar" van Bette Westera met illustraties van Sylvia Weve. Bette behandelt in haar kindergedichten het onderwerp scheiding op een indrukwekkende en opgeruimde toon.

 

Als ervaringsdeskundige is zij van mening dat een scheiding voor kinderen niet het einde van de wereld hoeft te zijn. Wel meent zij dat je als ouders koste wat kost moet zorgen dat jouw kinderen zo min mogelijk last hebben van de scheiding, hoeveel je ook nog uit te vechten hebt.

 

Het leven is nu eenmaal niet zo maakbaar als we graag zouden willen en daarom kun je je maar beter neerleggen bij het feit dat het soms anders loopt dan je gehoopt had.

 

Haar gedichtjes behandelen de vele onderwerpen die samenhangen met een scheiding, zoals een ouder die en nieuwe liefde krijgt of een kind dat te maken krijgt met een halfbroer of -zus. Zij doet dit op een dusdanige sublieme en natuurlijke manier dat je soms een glimlach niet kunt onderdrukken. 

 

Het boek met de ook al geweldige illustraties van Sylvia Weve vind ik persoonlijk een aanrader voor gescheiden ouders met kinderen.

 

Vanaf vandaag ligt er een inkijkexemplaar bij ons in de wachtkamer.

 

Uit Elkaar - Bette Westera & Sylvia Weve

Gottmer uitgeversgroep

ISBN: 9789025771706

 

 

Co-ouderschap in het belang van het kind
Partneralimentatie en vermindering van inkomen doo...

Related Posts

 • Küppers & Odekerken Advocaten

  Ginnekenweg 185

  4835 NA Breda

  T 076-5611265

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  kuppersodekerken.nl