Echtscheidingsprocedures bij de rechtbank in coronatijd

Echtscheidingsprocedures-bij-rechtbank.jpg

Vanaf 11 mei 2020 zijn de rechtbanken weer open gegaan. Dat betekent echter niet dat alles weer bij het oude is. Tot voor kort werden een groot aantal zittingen opgeschort en een ander deel vond plaats via videobellen of telehoren. Mijn ervaring met dit laatste was goed, al hangt een goed verloop van een dergelijke zitting wel af van het organisatietalent van de rechter.

Door de corona perikelen kampt de rechtbank met een enorme achterstand. Deze achterstand blijft nog oplopen, omdat de meeste zittingen nog steeds niet op de normale wijze kunnen plaatsvinden. De rechtbank loopt tegen logistieke problemen aan. Zo wordt er met name geworsteld met de vraag hoe de anderhalve meter in het gerechtsgebouw kan worden gehandhaafd.

Het aantal zittingen dat wordt behandeld is daardoor nog beperkt. Urgente zaken gaan voor. Dit zijn onder andere zaken waar kinderen bij betrokken zijn. Financiële zaken, zoals afwikkelingen van het huwelijkse vermogen, worden als minder urgent gezien en de behandeling daarvan wordt vooruit worden geschoven. U moet er dus op rekenen dat een echtscheidingsprocedure vertraging kan oplopen.

Heeft u meer vragen over uw echtscheidingsprocedure in de coronatijd? Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag.

Schenking moet bij echtscheiding worden vergoed
Co-ouderschap in het belang van het kind