Slide background

MEER WETEN?

Lezen!

Artikelen die aan het denken zetten. Blogs die je scherp houden. Stukken die iedereen zou moeten lezen. Over huizen, kinderen, nieuwe en oude liefdes, leven en dood en alles daar tussenin. We schrijven én delen ze graag omdat we zeker weten dat u er wijzer van wordt. Hier vindt u een selectie die het lezen waard is. En waar niks menselijks vreemd is…

Van conflicten naar samenwerking: de kracht van Parenting Coordination

KO_De-kracht-van-PC

Het komt regelmatig voor dat ex-partners een afspraak maken op mijn kantoor, zelfs geruime tijd na de voltooiing van hun echtscheiding. De reden is dat ze na de afwikkeling van de scheiding toch weer aanlopen tegen een probleem met hun ex-partner over bijvoorbeeld de uitvoering van de zorgregeling of het ouderschapsplan.

Lees Meer
Getagged in:
218 Hits

Linda is Parenting Coordinator. Wat is het en voor wie is het?

PC

Ik heb me onlangs gespecialiseerd dmv een opleiding tot Parenting Coordinator (PC). Een Parenting Coordinator (ook wel oudercoördinator genoemd) is een professioneel bemiddelaar die zich richt op het ondersteunen van gescheiden ouders bij het oplossen van geschillen met betrekking tot de opvoeding van hun kinderen die zijn ontstaan na de scheiding en het opstellen van het ouderschapsplan.

Lees Meer
311 Hits

Financiële uitdagingen bij scheidingen van ondernemers

Schermafbeelding-2023-08-08-om-11.59.33

 

Het einde van een huwelijk is vaak een emotioneel en moeilijk proces, zelfs wanneer beiden het er over eens zijn dat het onvermijdelijk is. Opvallend genoeg lijken discussies rondom echtscheidingen vaak heviger te zijn wanneer er beslissingen moeten worden genomen over financiële belangen. Dit fenomeen is ook te zien bij scheidingen waarbij een van de partners ondernemer is. De waarde van de aandelen in de onderneming en de hoogte van partner- en kinderalimentatie kunnen bronnen van hevige discussies zijn. Het eerder nog gemeenschappelijk belang wordt steeds meer een eigen belang. Waarschijnlijk niet meer dan menselijk, maar toch opvallend.

 

In tegenstelling tot werknemers, wiens inkomens duidelijk worden vastgelegd in salarisstroken en jaaropgaven, is het inkomen van een ondernemer minder eenduidig. Directeuren-grootaandeelhouders (DGA’s) kunnen hun eigen salaris grotendeels bepalen, ongeacht de omzet en winst van het bedrijf. Dit gegeven zorgt vaak voor struikelblokken en geschillen bij echtscheidingen waarin een ondernemer betrokken is. 

 

Lees Meer
370 Hits

De emotionele impact van echtscheiding op kinderen

Impact op kinderen

Als ouder is het doorlopen van een echtscheiding een van de moeilijkste en emotionele ervaringen die je kunt doormaken. Je moet niet alleen omgaan met je eigen emoties, maar ook met die van je kinderen. Een echtscheiding kan een diepgaande invloed hebben op de emotionele toestand van kinderen en het is belangrijk om te begrijpen hoe je hen hierin kunt ondersteunen. 

Lees Meer
414 Hits

Feit of Fabel? Alleen getrouwde stellen kunnen scheiden

Feit-of-Fabel_-Visual_10mei

Het is een veelvoorkomend misverstand dat scheiden alleen mogelijk is voor getrouwde stellen. In werkelijkheid kunnen ook stellen die samenwonen en een geregistreerd partnerschap hebben, uit elkaar gaan en een scheiding aanvragen. Het proces van scheiden kan enigszins verschillen, afhankelijk van de juridische status van het koppel en de afspraken die ze hebben gemaakt over hun relatie. In deze blog zullen we bespreken hoe scheiden werkt voor samenwonende en geregistreerde partners, en welke stappen er genomen moeten worden.

Lees Meer
436 Hits

Procedure of mediation

KO-Blog-visual_1304

Wat is beter, een procedure bij de rechtbank of een mediationprocedure? Het antwoord op deze vraag hangt af van de situatie. In familiezaken, zoals scheidingen, is het vaak beter om in onderling overleg tot een oplossing te komen. Dit voorkomt dat er een beslissing wordt genomen door een rechter waarbij minstens één partij ontevreden zal zijn. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de relatie tussen ex-partners, vooral als ze kinderen hebben.

Lees Meer
Getagged in:
456 Hits

Een internationale echtscheiding is complex. Waar begint u?

KO-blog-2-Titel

Wanneer u gaat scheiden en er sprake is van een internationaal aspect, bijvoorbeeld een partner met een andere nationaliteit, een huwelijk dat buiten Nederland is gesloten of partners die niet meer in Nederland wonen, zullen er eerst een aantal belangrijke vragen moeten worden gesteld.

Lees Meer
522 Hits

U bent ondernemer en gaat scheiden | Moeten de aandelen van een BV worden verdeeld bij een scheiding?

alesia-kazantceva-XLm6-fPwK5Q-unsplash

Als u ondernemer bent en gaat scheiden, kan dat ook gevolgen hebben voor de eigen onderneming. Er zijn verschillende aspecten die in deze situatie invloed kunnen hebben op de scheidingsprocedure. We lichten in dit blog een aantal belangrijke zaken toe en vertellen hoe wij binnen Küppers & Odekerken ondersteuning kunnen bieden tijdens dit proces. 

 

Lees Meer
581 Hits

U bent ondernemer en gaat scheiden!

DEF.Ondernemer.echtscheid.met.logo

‘U bent ondernemer en gaat scheiden! Dat is heftig. Het kan consequenties hebben voor uw onderneming. 

Lees Meer
625 Hits

Nooit gedacht dat het zover zou komen...

Onderste-uit-de-kan.zonder

“Nooit gedacht dat het zover zou komen. Wij zouden er wel uitkomen. Wij zouden dit als volwassenen gaan regelen. Toch? Niets bleek minder waar.”

Lees Meer
668 Hits

Koop nieuwe woning tijdens echtscheidingsprocedure

woning kopen bij echtscheiding

Het komt nog wel eens voor dat één van de twee aanstaande exen een eigen woning wil aankopen in de periode dat de echtscheidingsprocedure nog niet is afgesloten. De eerste vraag die dan speelt is of dat mogelijk is en de tweede vraag is wat dan het gevolg is van die aankoop. De vraag of het mogelijk is, is eenvoudig te beantwoorden. In principe heeft u geen toestemming van uw echtgenoot nodig.

Lees Meer
1179 Hits

Ouderverstoting

ouderverstoting

Dit weekend las ik een bijdrage in het NRC van Kim Bos en Anne-Martijn van de Kaaden over een vreselijke gebeurtenis in december van vorig jaar. Een ex schiet zijn dochter van 14 jaar en daarna zichzelf dood.

Lees Meer
1258 Hits

Een internationale echtscheiding

Internationale-scheiding-2

Onze samenleving wordt steeds internationaler. Wanneer mensen in het buitenland gaan werken nemen ze vaak hun families mee. Sommigen trouwen, krijgen kinderen in dat nieuwe thuisland en scheiden helaas ook weer in een aantal gevallen. Mensen adopteren kinderen uit het buitenland waardoor familierechtelijke relaties ontstaan.

Lees Meer
1514 Hits

Schei uit: maak een scheiding niet moeilijker en kostbaarder dan nodig.

Schei-ui_20210802-141144_1

Steeds meer raak ik er als advocaat mediator van overtuigd dat het je plicht is om ex partners te beschermen tegen zichzelf en hen moet sturen om het scheidingsproces door te komen.

Lees Meer
1230 Hits

Co-ouderschap in het belang van het kind

Co-ouderschap-kind-_20210802-140658_1

Een misverstand over wat een co-ouderschap exact inhoudt is dat er vaak wordt gedacht dat bij een co-ouderschap ieder van de ouders exact 50% van de zorg voor zijn of haar rekening neemt.

Lees Meer
1377 Hits
 • Küppers & Odekerken Advocaten

  Ginnekenweg 185

  4835 NA Breda

  T 076-5611265

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  kuppersodekerken.nl