Slide background

MEER WETEN?

Lezen!

Artikelen die aan het denken zetten. Blogs die je scherp houden. Stukken die iedereen zou moeten lezen. Over huizen, kinderen, nieuwe en oude liefdes, leven en dood en alles daar tussenin. We schrijven én delen ze graag omdat we zeker weten dat u er wijzer van wordt. Hier vindt u een selectie die het lezen waard is. En waar niks menselijks vreemd is…

De K&O quick scan huwelijkse voorwaarden zorgt voor duidelijkheid

Quick-Scan-Huwelijkse-Voorwaarden

In mijn praktijk kom ik regelmatig situaties tegen waarin er onduidelijkheid is over de huwelijkse voorwaarden die ooit zijn opgesteld. Deze verwarring komt vaak pas aan het licht wanneer een stel besluit te scheiden en wordt geconfronteerd met de afspraken die jaren geleden zijn gemaakt over de verdeling van hun vermogen. Dit kan leiden tot veel stress en ongeloof: "Heb ik dit echt afgesproken?" " Betekent dit dat ik niets krijg of dat ik alles moet delen?"

Lees Meer
20 Hits

De complexiteit van scheiden met verschillende nationaliteiten en een huwelijk in het buitenland

Schermafbeelding-2024-01-08-om-11.50.24

Een scheiding is altijd een delicate aangelegenheid, maar het wordt nog complexer wanneer twee mensen met verschillende nationaliteiten uit elkaar gaan, vooral als ze in het buitenland zijn getrouwd. Deze situatie brengt unieke juridische uitdagingen met zich mee en vereist gespecialiseerde juridische bijstand. Om ervoor te zorgen dat alle aspecten van de scheiding juist worden behandeld is het belangrijk dat de advocaat op de hoogte is van het toepasselijk recht dat door middel van verdragen kan worden gevonden. Bij Küppers & Odekerken zijn we gespecialiseerd in deze complexe internationale zaken en ondersteunen u graag bij deze uitdagingen. In deze blog stippen we alvast een paar uitdagingen aan. 

Lees Meer
262 Hits

Van conflicten naar samenwerking: de kracht van Parenting Coordination

KO_De-kracht-van-PC

Het komt regelmatig voor dat ex-partners een afspraak maken op mijn kantoor, zelfs geruime tijd na de voltooiing van hun echtscheiding. De reden is dat ze na de afwikkeling van de scheiding toch weer aanlopen tegen een probleem met hun ex-partner over bijvoorbeeld de uitvoering van de zorgregeling of het ouderschapsplan.

Lees Meer
347 Hits

Linda is Parenting Coordinator. Wat is het en voor wie is het?

PC

Ik heb me onlangs gespecialiseerd dmv een opleiding tot Parenting Coordinator (PC). Een Parenting Coordinator (ook wel oudercoördinator genoemd) is een professioneel bemiddelaar die zich richt op het ondersteunen van gescheiden ouders bij het oplossen van geschillen met betrekking tot de opvoeding van hun kinderen die zijn ontstaan na de scheiding en het opstellen van het ouderschapsplan.

Lees Meer
419 Hits

Het cruciale belang van een actueel testament: waarom updaten zo belangrijk is

Schermafbeelding-2023-09-21-om-22.36.54

Naarmate het leven verandering brengt, is het gemakkelijk om het belang van het bijwerken van je testament uit het oog te verliezen. Toch is het up-to-date houden van je testament essentieel om ervoor te zorgen dat je wensen en belangen worden gerespecteerd na je overlijden. In dit blogartikel duiken we dieper in op waarom het cruciaal is om je testament regelmatig bij te werken, en hoe veranderingen in familieomstandigheden, vermogen en wetgeving van invloed kunnen zijn op de uitvoering ervan. 

 

Lees Meer
386 Hits

Financiële uitdagingen bij scheidingen van ondernemers

Schermafbeelding-2023-08-08-om-11.59.33

 

Het einde van een huwelijk is vaak een emotioneel en moeilijk proces, zelfs wanneer beiden het er over eens zijn dat het onvermijdelijk is. Opvallend genoeg lijken discussies rondom echtscheidingen vaak heviger te zijn wanneer er beslissingen moeten worden genomen over financiële belangen. Dit fenomeen is ook te zien bij scheidingen waarbij een van de partners ondernemer is. De waarde van de aandelen in de onderneming en de hoogte van partner- en kinderalimentatie kunnen bronnen van hevige discussies zijn. Het eerder nog gemeenschappelijk belang wordt steeds meer een eigen belang. Waarschijnlijk niet meer dan menselijk, maar toch opvallend.

 

In tegenstelling tot werknemers, wiens inkomens duidelijk worden vastgelegd in salarisstroken en jaaropgaven, is het inkomen van een ondernemer minder eenduidig. Directeuren-grootaandeelhouders (DGA’s) kunnen hun eigen salaris grotendeels bepalen, ongeacht de omzet en winst van het bedrijf. Dit gegeven zorgt vaak voor struikelblokken en geschillen bij echtscheidingen waarin een ondernemer betrokken is. 

 

Lees Meer
484 Hits

De emotionele impact van echtscheiding op kinderen

Impact op kinderen

Als ouder is het doorlopen van een echtscheiding een van de moeilijkste en emotionele ervaringen die je kunt doormaken. Je moet niet alleen omgaan met je eigen emoties, maar ook met die van je kinderen. Een echtscheiding kan een diepgaande invloed hebben op de emotionele toestand van kinderen en het is belangrijk om te begrijpen hoe je hen hierin kunt ondersteunen. 

Lees Meer
526 Hits

Feit of Fabel? Alleen getrouwde stellen kunnen scheiden

Feit-of-Fabel_-Visual_10mei

Het is een veelvoorkomend misverstand dat scheiden alleen mogelijk is voor getrouwde stellen. In werkelijkheid kunnen ook stellen die samenwonen en een geregistreerd partnerschap hebben, uit elkaar gaan en een scheiding aanvragen. Het proces van scheiden kan enigszins verschillen, afhankelijk van de juridische status van het koppel en de afspraken die ze hebben gemaakt over hun relatie. In deze blog zullen we bespreken hoe scheiden werkt voor samenwonende en geregistreerde partners, en welke stappen er genomen moeten worden.

Lees Meer
551 Hits

Procedure of mediation

KO-Blog-visual_1304

Wat is beter, een procedure bij de rechtbank of een mediationprocedure? Het antwoord op deze vraag hangt af van de situatie. In familiezaken, zoals scheidingen, is het vaak beter om in onderling overleg tot een oplossing te komen. Dit voorkomt dat er een beslissing wordt genomen door een rechter waarbij minstens één partij ontevreden zal zijn. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de relatie tussen ex-partners, vooral als ze kinderen hebben.

Lees Meer
566 Hits

TRENDS IN SCHEIDINGEN

LinkedIn-visual-KO_210123

Enkele weken geleden hebben we een poll geplaatst met de vraag of jullie denken dat het aantal scheidingen de laatste jaren:

a)     is toegenomen

b)     is afgenomen 

c)     gelijk is gebleven

Lees Meer
637 Hits

Een internationale echtscheiding is complex. Waar begint u?

KO-blog-2-Titel

Wanneer u gaat scheiden en er sprake is van een internationaal aspect, bijvoorbeeld een partner met een andere nationaliteit, een huwelijk dat buiten Nederland is gesloten of partners die niet meer in Nederland wonen, zullen er eerst een aantal belangrijke vragen moeten worden gesteld.

Lees Meer
612 Hits

U bent ondernemer en gaat scheiden | Moeten de aandelen van een BV worden verdeeld bij een scheiding?

alesia-kazantceva-XLm6-fPwK5Q-unsplash

Als u ondernemer bent en gaat scheiden, kan dat ook gevolgen hebben voor de eigen onderneming. Er zijn verschillende aspecten die in deze situatie invloed kunnen hebben op de scheidingsprocedure. We lichten in dit blog een aantal belangrijke zaken toe en vertellen hoe wij binnen Küppers & Odekerken ondersteuning kunnen bieden tijdens dit proces. 

 

Lees Meer
674 Hits

U bent ondernemer en gaat scheiden!

DEF.Ondernemer.echtscheid.met.logo

‘U bent ondernemer en gaat scheiden! Dat is heftig. Het kan consequenties hebben voor uw onderneming. 

Lees Meer
723 Hits

Wat is nu écht rekening houden met je kind tijdens een echtscheiding?

Kind-van.zonder
Wat is nu écht rekening houden met je kind tijdens een echtscheiding? Jarenlang discussiëren met elkaar over opvoedkundige zaken is het in ieder geval niet. Maar wat dan wel? 
Lees Meer
767 Hits

Nooit gedacht dat het zover zou komen...

Onderste-uit-de-kan.zonder

“Nooit gedacht dat het zover zou komen. Wij zouden er wel uitkomen. Wij zouden dit als volwassenen gaan regelen. Toch? Niets bleek minder waar.”

Lees Meer
772 Hits
 • Küppers & Odekerken Advocaten

  Ginnekenweg 185

  4835 NA Breda

  T 076-5611265

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  kuppersodekerken.nl