Internationale echtscheidingsadvocaat | Küppers & Odekerken

✓ Mediation

✓ Echtscheiding

✓ Persoonlijke begeleiding

 

Omdat het steeds makkelijker is geworden om over de wereld te reizen, komt het steeds vaker voor dat mensen trouwen met iemand die een andere nationaliteit heeft dan de Nederlandse nationaliteit. In onze echtscheidingspraktijk werden vroeger veel Nederlands-Belgische stellen of Nederlands-Duitse stellen gezien, maar tegenwoordig adviseren wij ook partners met uiteenlopende nationaliteiten. Dat kan tot complexe vraagstukken leiden.

 

De belangrijkste vragen bij een echtscheiding op internationaal niveau zijn:

 • Welk recht is van toepassing is op de echtscheiding?
 • En welk recht is van toepassing op de andere zaken die bij de echtscheiding geregeld moeten worden, zoals de zorgregeling voor de kinderen, de verdeling van het gemeenschappelijk vermogen, de alimentatie.

 

Als gespecialiseerde internationale echtscheidingsadvocaten kunnen wij aan de hand van de verdragen en nationale regelgeving een antwoord geven op de vraag of het Nederlands recht van toepassing is. Het kan soms wel eens voorkomen dat buitenlands recht een voordeligere uitkomst voor u geeft. We zoeken dit voor u uit en adviseren u daarover.

De andere vraag die van belang is in internationale echtscheidingszaken, is de bevoegdheid van de Nederlandse rechter. Ook die vraag wordt aan de hand van verdragen en nationale wetgeving beantwoord. Omdat wij specialist zijn op gebied van internationale echtscheidingen helpen wij u door dit gehele proces heen. Wanneer u al lange tijd in Nederland woont komt u vaak, ongeacht uw nationaliteit, bij de Nederlandse rechter uit. Bent u op zoek naar een internationale echtscheidingsadvocaat in Breda, lees dan verder op deze pagina om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Internationale echtscheidingsadvocaat

Als u gaat scheiden en u bent niet in Nederland getrouwd of een van u heeft niet de Nederlandse nationaliteit, dan moet worden uitgezocht welk recht op uw echtscheiding van toepassing is en of u in Nederland de echtscheiding kunt aanvragen. Küppers & Odekerken is gespecialiseerd in internationaal echtscheidingsrecht en kan u hierover adviseren. Soms is het mogelijk om te kiezen voor een recht dat u het best past. Laat u adviseren door Küppers & Oderkerken.

 

Contact

Soms wil één van de twee terugkeren naar het land van herkomst, samen met een gemeenschappelijk kind. Indien dit niet met toestemming van de andere ouder geschiedt, is er sprake van een internationale kinderontvoering. Küppers & Odekerken is ook gespecialiseerd in internationale kinderontvoeringszaken. Met onze specialistische kennis van het internationale familierecht kunnen wij u als internationale familierechtadvocaat in Breda ook helpen bij juridische kwesties als internationale kinderontvoering, verbreking van een samenlevingscontract, afwikkeling van gemeenschappelijk vermogen dat zich in het buitenland bevindt, pensioen dat in het buitenland is opgebouwd. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, aarzel dan niet en neem contact op via 076 – 561 1265.

 • Küppers & Odekerken Advocaten

  Ginnekenweg 185

  4835 NA Breda

  T 076-5611265

  F 076-5656289

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  kuppersodekerken.nl