Slide background

EEN ECHTSCHEIDING OVER DE GRENS?

INTERNATIONALE ECHTSCHEIDING

Heeft u een andere nationaliteit dan uw echtgenoot en bent u gehuwd in het buitenland? Of bent u in Nederland gehuwd, maar woont u nu in het buitenland?

De vraag dient zich dan aan of de Nederlandse rechter bevoegd is om te beslissen over de internationale echtscheiding, maar ook welk recht dan moet worden toegepast op het verzoek om de echtscheiding uit te spreken. Bovendien gelden deze vragen ook bij alle andere onderwerpen die in verband met de scheiding geregeld moeten worden: de verdeling van het vermogen, de partneralimentatie, de kinderalimentatie, de zorgregeling voor de kinderen en de verevening van het pensioen.

In het geval er sprake is van een van bovengenoemde internationale kwesties, moet internationaal recht worden toegepast. Het internationaal recht is een ingewikkeld rechtsgebied dat bestaat uit nationale wetgeving en een wirwar van verdragen. Het is dus van belang om advies in te winnen van een daarin gespecialiseerde advocaat. Küppers & Odekerken beschikt binnen haar kantoor over deze specialisatie en schept vanaf het eerste gesprek duidelijkheid.

Veelgestelde vragen

Heeft u al een vraag, of is er iets niet duidelijk? Kijk dan eens op onze veelgestelde vragen pagina.

Internationale (echt)scheiding

De beslissing om uit elkaar te gaan is al moeilijk genoeg, maar wat als er ook nog sprake is van een internationaal aspect. Dit stappenplan over een internationale echtscheiding aanvragen helpt u op weg.

Stap 1: 

Zoek deskundige hulp. Adviseren in een internationale echtscheiding vereist specialistische kennis. Belangrijk is dat u bij een deskundige advocaat aan tafel komt. Zo weet u zeker dat uw internationale echtscheiding op een goede manier wordt afgewikkeld.

Stap 2: 

Onderzocht zal moeten worden of de Nederlandse rechter bevoegd is om van uw verzoek tot echtscheiding met nevenvoorzieningen kennis te nemen. Welk recht is van toepassing op de internationale echtscheiding en op alle andere onderwerpen die bij een echtscheiding geregeld moeten worden? Zoals eerder genoemd, de verdeling van het vermogen, de zorgregeling voor de kinderen, de kinderalimentatie, de partneralimentatie en de verdeling van het pensioen. Een goede internationale echtscheidingsadvocaat adviseert u hierover.

Stap 3:

Indien in uw zaak op bepaalde deelonderwerpen buitenlands recht van toepassing is, of indien de Nederlandse rechter niet bevoegd is om over een deel van de onderwerpen een beslissing te nemen, werkt de deskundig advocaat van Küppers & Odekerken samen met een deskundige internationale echtscheidingsadvocaat in het buitenland. Denkt u dat er sprake is van een internationale echtscheiding, neem dan gerust contact op met ons kantoor.

Dit kost een echtscheiding?

Over ons tarief zijn we heel duidelijk. Het tarief bedraagt € 278,30 per uur all-in, want kantoorkosten en andere verborgen opslagen? Daar geloven wij niet in bij Küppers & Odekerken. 

 • Küppers & Odekerken Advocaten

  Ginnekenweg 185

  4835 NA Breda

  T 076-5611265

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  kuppersodekerken.nl